Festarilippuja väärentäneet vankilaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on jo pitkään toiminut lipputrokareita, jotka ostavat suuria määriä keikkalippuja ja toivovat nettoavansa niitä myymällä sievoiset summat rahaa. Aitoja lippuja myyvien lisäksi ympäri maailmaa jää usein kiinni myös väärennettyjä lippuja myyviä henkilöitä.

Nyt Singaporessa on otettu tiukka linja huijareita vastaan, sillä neljä 21-vuotiasta malesialaista nuorta miestä miestä on tuomittu vankilaan väärennettyjen festarilippujen myymisestä. Miehet olivat huijanneet filippiiniläisen miehen ostamaan heiltä kuusi väärennettyä lippua ZoukOut-musiikkitapahtumaan, joka järjestettiin Singaporessa 11. joulukuuta.

Oikeudessa huijarit tunnustivat syyllistyneensä rikokseen, ja jokainen passitettiin kahdeksi kuukaudeksi kiven sisään. Miehet olivat ostaneet yhden aidon lipun ja teettäneet siitä Kuala Lumpurissa 40 kopiota myymistä varten. Sen jälkeen miehet matkustivat Singaporeen myymään lippujaan. Huijaus selvisi vasta kun lippuja ostanut mies jäi kiinni tekaistusta lipusta festivaalin portilla.