Maailman vaikein lentokenttä

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalta löytyy runsaslukuinen joukko lentokenttiä, joille laskeutumiseen vaaditaan erikoisosaamista. Suosituista turistikohteista monille suomalaisillekin tutulla Madeiralla on vaarallisin lentokenttä. Myös julkkisten suosiman St. Bartsin kenttä Karibialla ja Pulau Tiomanin lentokenttä Malesiassa aiheuttavat piloteille harmaita hiuksia.

Nyt nämä lentäjän kannalta vaikeat lentokentät ovat kohdanneet voittajansa, sillä Paron lentokenttä Bhutanissa lienee vaikein maailmassa. Verkossa leviää parhaillaan video, jossa Airbus 319 joutuu luovimaan lähestymiskuviossa kuin pienkone ikään, koska lentokentän finaali lienee sekin maailman lyhin. Pilotin täytyy saada finaalilinja onnistumaan kerralla, tai muussa tapauksessa ohjelmassa on uusi yritys. Kentälle saapuu sen vaikeudesta huolimatta vuosittain kymmeniätuhansia turisteja.