Meribiologi syötti valaita – voi joutua 20 vuodeksi vankilaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen oikeusjärjestelmä on tunnetusti hieman erikoinen verrattuna muihin maihin. Erityisesti tuomioistuinten määräämät korvaukset ovat jopa tuhatkertaisia muihin maihin verrattuna. Nyt syytettynä on eräs meribiologi, joka teki työtään ja siihen liittyen syötti valaita.

Useista televisio-ohjelmissakin esiintynyt ja arvostettu meribiologi Nancy Black järjestää Monterey Bayn alueella suosittuja valasretkiä, ja niiden yhteydessä hän on antanut valaille syötävää. Esimerkiksi National Geographicille ja Animal Planetille työskennellyt ammattilainen on nyt kuitenkin saanut vakavat syytteet teostaan. Viranomaisten mukaan valaiden syöttäminen rikkoi nimittäin valaiden suojelemiseksi säädettyä lakia, Daily Mail uutisoi.

Kaiken lisäksi syöttäminen tapahtui suojelualueella jo seitsemän vuotta sitten ja paljastui vuonna 2005 kuvatulta videolta. Viranomaisten mukaan Nancy Black editoi kuitenkin videosta sellaisen, että syöttämisen todellinen tarkoitusperä ei paljastunut. Nyt asian paljastuttua meribiologi voi joutua jopa 20 vuodeksi vankilaan, mikäli hänet katsotaan syylliseksi valaiden syöttämiseen ja todisteiden manipuloimiseen. Lisäksi hänelle voidaan määrätä jopa 500.000 dollarin sakot.