Yön Polte : Tyttö sinä olet meritähti -arvostelu

Singlet · Stara.fi

Kotimainen hiphop-duo Setä Tamu ja Kuningas Pähkinä on työstänyt laadukasta materiaalia jo 90-luvun loppupuolelta saakka. Useista albumeista huolimatta lopullinen läpimurto on vielä antanut odottaa itseään, mutta alan piirissä miesten musiikki ja livekeikat ovat saaneet jo kulttisuosion.

Nyt Setä Tamu ja Kuningas Pähkinä ovat lyöttäytyneet yhteen Stigg Doggin kanssa. Kokoonpanon nimenä on Yön Polte, jonka ensimmäinen single Tyttö sinä olet meritähti on saanut jo radiosoittoa. Monin tavoin täydellisyyttä hipova kappale onkin jopa koko vuoden kovin kotimainen hiphop-biisi. Ainakin toistaiseksi.

Kunkun ja Tamun seuraan tullut Stigi tarjoaa kesäisen letkeään kappaleeseen hienosti sopivaa pehmeän samettista vokaaliosastoa ja se onkin yksi kappaleen kantavista voimista. Biisin kertosäe jää soimaan päähän kertakuulemalta, eikä siitä pääse hevin eroon. Siinä onkin takuuvarman hitin merkki, joten tässä on mahdollisesti kevään kuuma kotimainen radiohitti.

Kappaleen tuotantopuolesta vastaa osaltaan Setä Tamu, joka on viime vuosien kansainvälisesti menestynein suomalainen musiikintekijä. Siten soundiosasto on hiottu alusta loppuun timantinkovaksi. Setä Tamun ja Kuningas Pähkinän tuttu perustyyli on onneksi onnistuttu säilyttämään samana kuin aikoinaan vuosituhannen tuolla puolen. Vaasalaisväritteinen lyriikkapuoli avautuu parhaiten Suomen aurinkoisimman kaupungin asukkaille, mutta myös muut merellisestä menosta pitävät kansalaiset onnistuvat toivottavasti aistimaan tunnelman.

Pisteet 5/5

Uusimmat