Tutkimus: Näin hurmaat ihastuksesi ystävänpäivänä

Lifestyle · Neea Jokinen

Ystävänpäivä vietetään tänään ja useat suomalaiset ovatkin jo lähettäneet muun muuassa postikortteja muistaakseen ystäviään kyseisenä juhlapäivänä. Jotkut viettävät ystävänpäivää myös esimerkiksi seurustelukumppaninsa tai ihastuksensa kanssa.

Nyt tutkijat ovat selvittäneet, kuinka hurmataan kumppani tai uusi ihastus ystävänpäivänä. Lust and Love – Is it More Than Chemistry -kirjan kirjoittajan Cabriele Frobösen mukaan ystävänpäivänä tulisi nimittäin mennä treffeille hikisenä. Frobösen mukaan muun muuassa miehen hien seksuaaliferonomien avulla vietellään kumppanin aisteja ja tuntemuksia.

– Feronomeja löytyy muun muuassa hiestä. Tämän takia esimerkiksi jotkut tytöt haluavat pukeutua poikaystäviensä paitoihin, Froböse kirjoittaa uudessa kirjassaan.

Frobösen mukaan haju nimittäin toimii voimakkaana paritteluviettinä. Kirjoittaja kertoo kirjassaan, että miehet muun muuassa pystyvät ”haistamaan” naiskumppaninsa ovulaatioajan. Froböse haluaa kuitenkin muistuttaa, että aivan liian voimakas ja haiseva hikierite voi myös pilata hurmaamishetken.