Ryöstäjät tappoivat Amazing Racen tuottajan Afrikassa

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Suosittua Amazing Race -realityohjelmaa on esitetty Yhdysvalloissa jo 16 tuotantokauden ajan. Jerry Bruckheimerin tuottamassa sarjassa joukkueet matkustavat ympäri maailman ja kilpailevat toisiaan vastaan erinäisissä tehtävissä.

Realityohjelma on muun muuassa palkittu useilla Emmy-palkinnoilla. Nyt televisiosarjan päälle on noussut synkkä pilvi, kun Amazing Race -tuottaja Jeff Ricen uutisoitiin menehtyneen traagisesti. Freelancer-ohjaajana työskennellyt Rice nimittäin löydettiin kuolleena hotellihuoneestaan Ugandassa.

Ugandalaisen rikollisjoukon uskotaan myrkyttäneen kahden lapsen isän, koska tämä ei ollut suostunut antamaan matkatavaroitaan varkaille. Myös ohjaajan naispuolinen assistentti joutui myrkytyksen uhriksi ja hänet löydettiin tajuttomana hotellista. Ugandan poliisi tutkii parhaillaan tapausta.

– Olen täysin tyrmistynyt rakkaan ystäväni ja seikkailutoverini Jeff Ricen kuolemasta. Olit mahtava pakkaus. En tule koskaan unohtamaan sinua, televisiotähti Josh Gater kirjoitti Twitter-blogissaan.

Jeff Rice ja hänen assistenttinsa eivät olleet epäillyn myrkytyksen aikaan työtehtävissä. He olivat kuitenkin työskennelleet pian alkavan Amazing Race -tuotantokauden parissa. Rice on myös tehnyt töitä Suurin pudottaja -ohjelmassa ja Animal Planet -sarjassa. Seikkailun haluista ohjaajaa jäävät kaipaamaan tämän vaimo ja lapset sekä lukuisat työtoverit.