Poliiseille potkut törkeästä YouTube-sikailusta

Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Erityisesti Yhdysvalloissa on viime vuosina paljastunut huimasti aikaisempaa enemmän tapauksia, joissa poliisit ovat virantoimituksessa syyllistyneet laittomuuksiin ja törkeisiin ylilyönteihin. Nyt eräät poliisit ovat saaneet potkut työpaikaltaan törkeän pilan takia.

Mississippin Tutwiler Cityn poliisit nimittäin pakottivat kehitysvammaisen teinipojan syömään kanelia. Lisäksi poliisipäällikkö ja tämän alaiset kuvasivat törkeän pilan videolle ja julkaisivat sen Youtube-palvelussa. Sittemmin videot poistettiin Youtubesta.

Ted Martin -niminen teinipoika joutui nielaisemaan lusikallisen kanelia videokameran edessä. Sen jälkeen 18-vuotias teinipoika yski kanelit ulos suustaan ja juoksi wc-tiloihin huonovointisena. Videolla poliisit myös nauroivat kovaäänisesti kanelipilan aikana. Poliisipäällikkö Terry Tyler ja tämän neljä alaista ovat nyt saaneet potkut kanelipilan takia.

– Asiakkaani oli tukehtumassa ja poliisit vain nauroivat, virnuilivat ja pitivät hauskaa, teinipojan asianajaja Ellis Pittman kertoi AP-uutisille.

Teinipoika oli kyseisellä poliisiasemalla maksamattomien sakkomaksujensa takia. Kanelipilan uskotaan saaneen alkunsa, kun Martin oli kommentoinut poliisien toimintaa sarkastiseen sävyyn. Lisäksi teinipoika oli arvostellut heidän työtapojaan. Youtube-palvelussa on viime aikoina julkaistu useita videoita, joissa ihmiset yrittävät syödä kanelia huonolla menestyksellä.