Skrillex : Bangarang -arvostelu

Albumit · Stara.fi

Nykyisin kovassa huudossa olevan dubstep-genren uranuurtaja Skrillex on julkaissut uuden Bangarang-levynsä, joka on biisimäärän perusteella lähinnä EP. 24-vuotias supertähti, oikealta nimeltään Sonny John Moore, on saanut jälleen aikaan tanakkaa ja tanssittavaa elektronista tanssitavaraa.

Skrillexin parhaiden kappaleiden koukkuna toimivat yleensä varsinaisten dubstep-biittien sijaan miehen ilmiömäinen näkemys luoda tarttuvia electromelodioita. Näiden melodioiden ja tarkkaan hiottujen soundien lisäksi toki myös kappaleiden monipuolinen dynamiikka tuo biiseihin oman lisänsä, joka nostattaa polvea tanssilattioilla ympäri maailmaa.

Tämän levyn Summit-kappale on melodialtaan hyvin yksinkertainen, mutta silti erittäin tarttuva hittiraita ja selvästi levyn parhaimmistoa. Kyoto-kappaleessa on kepeän melodiakoukun lisäksi sampleriin isketty myös miesvokaalia ja päälle vielä ripaus aitoa vokaalia. Tuloksena on kuitenkin vain keskinkertainen täyteraita. Right On Time -kappaleeseen on saatu vokaaleilla ysäritunnelmaa, mutta tamppaava housebiitti ja technosoundit menevät turhan tanakaksi levyn kokonaisuuteen nähden.

The Devil’s Den nousee positiivisesti esiin jo ensisekunneista, sillä electromelodiat päästetään heti valloilleen. Ensilämmittelyn jälkeen mukaan tuodaan jo hieman acidia, mutta pian tunnelma saadaan stabiloitua ja biisi pääsee käyntiin. Monipuolisuuttaa on enemmän kuin tarpeeksi ja polvi nousee väistämättä. Silti jotain jää vielä puuttumaan. Break N’ Sweat alkaa rauhallisesti, mutta tyylikkäästi. Se antaa kappaleelle tilaa kasvaa ja sitä se myös hieman tekee. Lopulta kokonaisuus jää kuitenkin hieman vaisuksi, vaikka mukana on myös 70-luvun poliisisarjamaista fiilistelyä.

Levyn nimibiisi Bangarang on taustoiltaan levyn parasta antia, mutta myös muilta osin se onnistuu kiitettävästi. Right In -kappale vie kuitenkin levyn parhaan raidan tittelin erityisesti loppupuolella mukaan tulevan upean ja yksinkertaisen electromelodian ansiosta. Kokonaisuutena Bangarang on leppoisa EP, josta löytyi myös muutama potentiaalinen hitti. Mitään kovin suuria tunteita se ei kuitenkaan herättänyt.

Pisteet 3/5