Lentoemännille suunnattu erikoiskoulutus hämmentää

Ohhoh! Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Lentomatkustaminen on monelle paha paikka, sillä pelkotiloja yläilmassa voi aiheuttaa niin koneen ahtaus kuin itse lentäminenkin. Lentoyhtiöt usein tarjoavatkin lentopelosta eli aviafobiasta kärsiville maan kamaralla pidettäviä kursseja, joilla pelkotiloja pyritään pienentämään.

Nyt Virgin Airlines on kuitekin mennyt vielä askeleen pidemmälle. Lentoyhtiö ryhtyy kouluttamaan lentokoneidensa matkustamohenkilökuntaa kuiskaamaan lentojen aikana sen rauhoittavan vaikutuksen takia, kertoo Daily Mail. Henkilökunta opetetaan kuiskaamaan ainoastaan 20 – 30 desibelin äänenvoimakkuudella. Tällä pyritään myös olemaan herättämättä nukkuvia matkustajia.

Kuulo-ongelmista kärsiville tämä voi kylläkin tuottaa pienoisia ongelmatilanteita, sillä esimerkiksi normaalissa keskustelussa ääntä tuotetaan 60 – 70 desibelin voimakkuudella.

– Tämänkaltaiset asiat tekevät meidän lennonaikaset palvelumme ainutlaatuisiksi, Richard Fitzgerald Virgin Airlinesista kommentoi lehdelle.