Teinityttöjen valokuvausilmiö leviää nopeasti

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Viime aikoina maailmalla on kohuttu planking-ilmiöstä, jossa ihmiset poseeraavat valokuvissa mitä ihmeellisimmissä paikoissa vatsallaan maaten kädet kyljissä. Ilmiö on vaatinut useita ihmishenkiä, kun kuvaukset ovat menneet pieleen.

Nyt suosiota nostaa uusi trendi nimeltä duckface. Ilmiö koostuu miljoonien teinityttöjen poseerauskuvista, joissa nämä ovat seksikkyyttä hakien vääntäneet huulensa ankkamaiselle törölle. Monet ”ankkahuulien” omistajat eivät ehkä ole tietoisia siitä, kuinka koomiselta ilmeily voi katsojan silmään näyttää.

Kuva: Rounds.com

Suurin osa poseerauksista on hyvin samankaltaisia ylhäältä otettuja lähiotoksia, jotka kuvaavat teinien kasvoja. Myös teinipojat ovat ottaneet tällaisia otoksia, joten ilmiö ei rajoitu pelkästään naispuolisiin töröhuuliin.

Kuva: Rounds.com

Kenties ensimmäisin duckface-poseerauksen käyttäjä oli aikoinaan kulttimaineisen Zoolander-komedian miesmalli Derek Zoolander. Zoolander-hahmon legendaariset magnum- ja blue steel -poseeraukset ovat kuin ilmetyt ankkahuulet.

Kuva: Rounds.com