Nämä tuotteet olivat irlantilaisille liikaa – sikailua ja örvellystä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset tunnetaan innokkaina juhlijoina, mutta lähinnä vain Pohjois-Euroopan alueella. Ympäri maailmaa samanlaisesta maineesta kärsivät kuitenkin irlantilaiset, joiden kustannuksella onkin saatu monet hyvät naurut. Nyt eräs vaatemerkki on kuitenkin mennyt irkkujen mielestä liian pitkälle.Kuva: Urban Outfitters

Pyhän Patrickin päivä lähestyy jo kovaa vauhtia, ja samalla maailmalla myyntiin on tullut runsaasti tuotteita, jotka liittyvät aiheeseen. Aiemminkin kohua aiheuttanut Urban Outfitters on kuitenkin lanseerannut tuoteperheen, jossa kettuillaan suoraan irlantilaisille ja väitetään heidän olevan juoppoja.Kuva: Urban Outfitters

Paidoissa ja lippiksissä irlantilaiset yhdistetään ylettömään juopotteluun, huonoon käytökseen ja jopa oksenteluun. Irlantilais-amerikkalaiset ovat koonneet voimansa ja heitä edustava järjestö on lähettänyt Urban Outfittersille paheksuntakirjelmän tuotteiden johdosta. Siinä yritystä vaaditaan poistamaan tuotteet myynnistä. Järjestön mukaan tuotteet halventavat niitä 40 miljoonaa amerikkalaista, joiden sukujuuret ovat Irlannissa.Kuva: Urban Outfitters