Opettaja syötti ala-asteen oppilaille spermapäällysteisiä keksejä

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Opettajat keksivät silloin tällöin erikoisia tapoja opettaa asioita oppilaille. Yhdysvalloissa eräs opettaja meni kuitenkin vähän liian pitkälle. Los angelesilainen miesopettaja nimittäin syötti opettamilleen ala-asteikäisille lapsille spermalla päällystettyjä keksejä.

Spermakeksit kuuluivat opetukseen, jolla yritetään opettaa oppilasta käyttämään eri aistejaan. Oppilaat, joiden silmät olivat sidotut, yrittivät tunnistaa käteensä laitettuja esineitä käyttämällä omia aistejaan apuna. Opetuskäytäntö on yleinen yhdysvaltalaisissa kouluissa, mutta tämän tapauksen jälkeen se aiotaan kieltää kokonaan.

Opettaja Mark Berndt vakuuttaa syyttömyyttään, mutta todisteet puhuvat puolestaan. Poliisit ovat näyttäneet oikeudessa 600 kuvaa, jossa Berndt syöttää 6 – 10 -vuotiaita lapsia. Opettajaa vastaan on nostetty syytteet härskeistä teoista, joita hän on tehnyt yhteensä 23 lasta kohtaan viimeisen viiden vuoden aikana.

New York Post -lehden mukaan lasten vanhemmat ovat protestoineet opettajan törkeää käytöstä vastaan Miramonten ala-asteen edessä. Tutkimusten perusteella on selvinnyt, että koulun henkilökunta ei ollut kiinnittänyt huomiota lukuisiin huomautuksiin, joita Berndt oli saanut vuosien varrella.