Vainaja heräsi henkiin – maattuaan kuusi päivää ruumisarkussa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Kiinassa sattunut harvinaislaatuinen tapaus herättää maailmalla paljon huomiota. Daily Mail -lehti uutisoi, kuinka 95-vuotias kiinalaisnainen on niin sanotusti herännyt henkiin – oltuaan kuusi päivää arkussa odottamassa hautausta.

Li Xiufeng -nimisen vanhuksen omituinen tarina sai alkunsa siitä, kun huolestunut naapuri löysi hänet tajuttomana kodistaan. Xiufeng oli ilmeisesti jo kaksi viikkoa aikaisemmin kaatunut ja lyönyt päänsä. Naapurin saavuttua paikalle hän ei enää hengittänyt, joten häntä luultiin kuolleeksi.

Xiufengin pelasti vanha kiinalainen perinne. Tämän mukaan vainaja asetetaan arkkuun esille ennen hautajaisia, jotta ystävät ja sukulaiset voivat käydä sanomassa hyvästinsä. Myös Xiufeng oli esillä hyvästeltävänä kuuden päivän ajan. Näillä hautajaismenoilla oli kuitenkin eriskummallinen loppu, sillä päivää ennen hautajaisiaan vanhusta ei enää löydettykään arkustaan – vaan keittiöstään valmistamasta ruokaa.

– Nukuin pitkän aikaa. Herättyäni tunsin itseni niin nälkäiseksi, ja halusin laittaa jotain syötävää, lehti kertoo Xiufengin sanoneen.

Lääkäreiden mukaan vanhuksen tilassa oli kyseessä keinotekoinen kuolema, jolloin ihminen ei hengitä, mutta hänen kehonsa pysyy lämpimänä. Ilman ikivanhaa perinnettä hänet olisikin saatettu haudata elävältä. Xiufengille perinteestä on kuitenkin myös harmia – henkilön kaikki omaisuus nimittäin poltetaan tämän kuoltua.