Oscar-voittaja vannoo: ”En koskaan menisi kauneusleikkaukseen”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Monipuolisista ja rohkeista rooleistaan ylistetty Hollywood-tähti Cate Blanchett tunnetaan lahjakkaana näyttelijänä. Viime aikoina Blanchett on julistanut haluavansa Bond-roiston rooliin. Äskettäin tähti nähtiin poseeraamassa seksikkäissä Harper’s Bazaar-lehden kuvissa.

41-vuotias tähti on ikäisekseen nuoren ja hyvinvoivan näköinen. Nyt tähti on julistanut Fashionetc-sivuston haastattelussa, ettei voisi koskaan ajatella korjailevansa ulkonäköään kauneusleikkausten avulla.

– Viimeisen vuosikymmenen ajan tai jopa kauemmin ihmiset ovat tehneet asioita kasvoilleen ja vartaloilleen. Leikkausten tulokset alkavat näkyä heissä vasta pitkällä aikavälillä, mikä ei ole hyvä asia, kertoo Cate Blanchett Fashionetc-sivustolle.

Kaunotar ei halua tuomita itseään leikkeleviä ihmisiä, mutta sanoo tekevänsä omat valintansa asian suhteen. Hän kertoo pelkäävänsä kidurgisten kauneustoimenpiteiden pitkäaikaisia vaikutuksia. Blanchett ei myöskään kannusta nuoria naisia aloittamaan kauneusleikkauksia.

Tähden omat kauneusvinkit pohjaavat yksinkertaisiin asioihin. Näyttelijä pitää huolta itsestään ihoaan puhdistamalla ja kasvojen happihoidoilla. Hän juo myös joka aamu lasin sitruunamehua, mikä pistää kaunottaren mukaan aineenvaihdunnan hyvin liikkeelle.

Australialaissyntyinen näyttelijätär on nähty viime vuosina haastavissa filmirooleissa. Hän nousi kuuluisuuteen vuonna 1998 Elisabeth – Kultainen aikakausi -elokuvan kautta. Blanchett näytteli Katharine Hepburnia Aviator-elokuvassa, josta voitti parhaan naispääosan Oscarin. Blanchett nähdään seuraavaksi Hobitti-elokuvassa, joka pohjaa J.R. Tolkienin kuuluisaan romaaniin.