Poliisi ja koulu pakottivat 12-vuotiaan tytön paljastamaan Facebookin ja sähköpostin salasanat!

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on kielletty alle 13-vuotiailta, eikä ikäraja ole jatkossakaan laskemassa. Nyt eräs amerikkalainen koulu ja paikallinen poliisi ovat ottaneet liiankin rajut keinot käyttöönsä erään alaikäisen Facebook-käyttäjän suhteen.

Minnesotan osavaltiossa Minnewaskassa sijaitsevan koulun kuraattori ja hänen paikalle kutsumansa poliisi ylittivät nimittäin valtuutensa pakottaessaan 12-vuotiaan tyttöoppilaan paljastamaan Facebook-profiilinsa ja sähköpostinsa salasanat, CNET uutisoi.

Tapaus sai alkunsa alaikäisyyden sijaan siitä, että toisen oppilaan vanhemmat olivat valittaneet verkossa käydystä seksisävytteisestä keskustelusta. Lisäksi ”epäilty” oli väitteiden mukaan todennut, että välituntivalvoja on ilkeä ja käyttänyt muutenkin voimakasta kieltä. Tytön äiti ei suostunut osallistumaan tutkintaan, joten tyttö pakotettiin paljastamaan salasanansa. Nyt koulun ja poliisin toimia puolestaan tutkintaan yksityisyyden suojan loukkauksena.