Tässä ovat maailman ärsyttävimmät turistit – ovat itse samaa mieltä

Matkailu Ohhoh! · Stara.fi

Eurooppalaiset matkailijat pitävät yleisesti brittituristeja kaikkein ärsyttävimpinä ja huonoimmin käyttäytyvinä. Brittituristin stereotypia on pelipaitaan pukeutunut ylipainoinen kalju ja juovuksissa huutava jalkapallofani.

Nyt Mandala Research on tehnyt laajemman tutkimuksen, jossa britit eivät yllättäen saaneetkaan ykköspaikkaa. Maailman ärsyttävimmiksi rankattiin nimittäin amerikkalaiset turistit. Ylimieliseksi kritisoidut jenkkituristit olivat kaiken lisäksi itse asiasta samaa mieltä. Erityisen paljon amerikkalaisturisteja inhosivat kanadalaiset ja australialaiset.

Brittituristit olivat erityisesti irlantilaisten inhokkeja, mutta britit itse pitivät saksalaisia erityisen ärsyttävinä. Näiden lisäksi ärsyttävimpien listan kärkipäähän sijoittuivat myös kiinalaiset, japanilaiset ja ranskalaiset. Kyselyyn vastasi useissa maissa yhteensä 5.600 ihmistä, joista 4.000 oli amerikkalaisia.