Maailman vanhin stuertti on 83-vuotias

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Monien ihmisten työurat jatkuvat nykyään pidemmälle, varsinkin kun eläkeikä lienee siirtymässä eteenpäin. On ammatteja, joissa voi toimia helposti kypsästä iästä huolimatta. Eräs 83-vuotias mies näyttää, että vielä vanhanakin stuertin työt lennoilla onnistuvat.

Yhdysvaltalainen Ron Akana on palvellut 63 vuoden ajan lennoilla. Miehen uskotaankin olevan koko ilmailun historian pisimpään palvellut stuertti. Havaijilta kotoisin olevaa Akanaa pidetään yhtiönsä ykkösmiehenä, joka voi itse valita tekemänsä työvuorot.

Ilmailu on johdattanut miehen elämää vuosien aikana eri tavoin. Tämä jopa tapasi vaimonsa Elizabethin lentokoneessa, kun nainen työskenteli myös lentoemäntänä. Akanan mukaan ilmailu on muuttunut paljon vuosien varrella. Aiemmin koneet olivat tilavia ja niiden penkit muistuttivat tämänhetkisiä ensimmäisen luokan istuimia.

Akana toimi aiemmin stuerttina lennoilla, jotka lähtivät Havaijilta eri puolille. Hän on palvellut uransa aikana kuuluisimpia tähtiä. Kerran lennolla olivat Täältä ikuisuuteen -elokuvan tähdet Frank Sinatra, Burt Lancaster ja Deborah Kerr.

– Sijasin Kerrille tämän vuoteen ja tarjoilin Lancasterille lähes 13 martinia, jonka jälkeen hän intoutui itsekin tekemään drinkkejä kanssani, Akana kertoi Daily Mail -sivustolle.