Sekopäinen tempaus: Vapaata pudotusta avaruuden rajoilta

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Olemme viime aikoina kertoneet useammistakin tapauksista, joissa esimerkiksi oluttölkki ja iPad on lähetetty ilmapallolla kymmenien kilometrien korkeuksiin avaruuden rajoille. Nyt sinne ollaan lähettämässä hurjapäinen ihminen.

42-vuotias itävaltalainen Felix Baumgartner aikoo nimittäin hypätä avaruuden rajamailta ja tehdä samalla maailman korkeimman laskuvarjohypyn maailmanennätyksen. Hänen on määrä nousta ilmaan Yhdysvalloissa New Mexicon Roswellista ja nousta 36,9 kilometrin korkeuteen.

Hurjan hypyn testi suoritettiin aiemmin tällä viikolla 21,8 kilometrin korkeudesta, joka sekin oli jo yli puolet hänen aikaisempaa ennätystään korkeammalla. Hänen suurin nopeutensa oli 356 mailia tunnissa ja hyppäämisestä laskuvarjon avaamiseen kului kolme minuuttia ja 43 sekuntia. Maailmanennätys on määrä rikkoa heinäkuussa. Nykyisen ennätyksen 31,1 kilometriä hyppäsi vuonna 1960 Joe Kittinger.