78-vuotias mummo on maailman vanhin tarkka-ampuja

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Tarkka-ampumisessa menestyminen vaatii hyvää näköä ja tarkkaa sihtiä. Siksi tuntuukin yllättävältä, että otsikoihin on noussut 78-vuotias intialaisnainen, jonka uskotaan olevan maailman vanhin tarkka-ampuja – eikä vanhus tarvitse edes silmälaseja.

Daily Mail -lehti kertoo Chandro Tomarista, joka kokeili ensimmäisen kerran tarkka-ammuntaa noin kymmenen vuotta sitten ollessaan viemässä lapsenlastaan ampumaradalle. Paikalla olleet hämmästelivät ikäihmisen uskomatonta tarkkuutta ja taitoa – pyytäen tätä tulemaan radalle toistekin. Tomar ei kuitenkaan paljon suostutteluja tarvinnut, sillä hän kertoo jääneensä harrastukseen koukkuun heti ensimmäisestä laukauksestaan lähtien.

Kuuden lapsen äiti ja 15 lapsen isoäiti on sittemmin voittanut taidoillaan kotimaassaan Intiassa yli 25 mestaruuskilpailua. Vanhus on vuosien varrella kehittänyt taitoaan muun muassa kumoamalla vesipulloja kiviä heittelemällä. Nyt ihmevanhus on saavuttanut jo melkein kansallisaarteen aseman kotimaassaan. Katso kuvat tästä.

– Hän on niin hyvä, että jotkut miehet lopettivat radalle tulemisen kokonaan, jotta välttyisivät tulemasta vanhan naisen nolaamaksi, selittää ampumaradan omistaja Farooq Pathan.

Isoäiti on osoittanut kovuutensa myös maan poliisivoimiin verrattuna. Tomar on nimittäin voittanut jopa Delhin apulaispoliisipäällikön tarkka-ampumiskilpailussa. Uskomattomasta menestyksestään huolimatta isoäiti silti siivoaa ja laittaa ruokaa perheelleen joka päivä ennen kuin hän lähtee ampumaradalle harjoittelemaan.

Uusimmat