Jättiläiskokoinen käärme ihmetyttää raitatieasemalla – katso kuvat

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Työhön matkaavat newyorkilaiset varmasti hieraisivat silmiään 22. maaliskuuta kaupungin Grand Central Station -juna-asemalla. Asemalle oli nimittäin ilmestynyt yli 14 metriä pitkä, ja yli tonnin painava jättiläiskokoinen käärme.

Mistään elossa olevasta mutanttikäärmeestä ei kuitenkaan ole kysymys, vaan asemalle on tuotu Smithsonian-museon rakentama Titanoboa-jättiläiskäärme, kertoo Yahoo News. 65 miljoonaa vuotta sitten sukupuuttoon kuollut käärme oli massiivinen, sillä asemalla nähty kopio on aidon käärmeen kokoinen. Asemalle tuotu jäljennös on osa Smithsonian-museossa loppukuussa alkavaa näyttelyä. Katso kuvat tästä.

Museon edustaja Randall Kremer kertoo, että jäljennöksen tarkoitus on tuoda tiede lähemmäksi useampia ihmisiä. Mies kuitenkin myöntää, että jättiläiskokoinen käärmee saattaa säikäyttää ihmisiä. Jos käärme luikertelisi keskivertokokoisen ihmisen ohi, uloittuisi se tätä vyötärön korkeuteen. Pituudeltaan jättiläismatelijaa on verrattu koulubussiin.