Myyntiautomaatissa tarjolla marijuanaa – poliisi takavarikoi

Ohhoh! Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Jotkut maailman myyntiautomaateista tarjoavat perinteisten limonadien ja pakattujen sämpylöiden sijaan ostajille hieman erikoisia tarvikkeita tai ruokia. Kerroimme esimerkiksi taannoin oudoimpien myyntiautomaattien listauksesta, josta löytyi esimerkiksi koulutyttöjen käytettyjä alusvaatteita tarjoava myyntiautomaatti.

Nyt otsikoihin on noussut uusiseelantilainen myyntiautomaatti, joka oli sekä erikoinen että lainvastainen. TVNC-sivusto kertoo, että kannabiksen laillistamista kannattavat aktivistit olivat myyneet maassa paljon käytettävää huumetta myyntiautomaatista. Erikoislaatuisesta automaatista sai gramman marijuanaa hieman yli 12 eurolla.

Poliisi teki tällä viikolla ratsian Aucklandilaiseen varastotilaan, josta myyntiautomaatti löytyi. Kolme miestä ja yksi nainen pidätettiin, ja heidän hallustaan löydettiin melkein 17.000 euron edestä kannabista sekä huumeidenkäyttöön liittyviä oheistuotteita, kuten piippuja. Tempauksensa seurauksena nelikko sai syytteet muun muassa huumeiden hallussapidosta ja myynnistä.

Esimerkiksi Yhdysvalloissa joissakin osavaltioissa marijuanan käyttö on laillista lääkärin määräämänä kipulääkityksenä, jonka seurauksena maasta löytyy laillisia marijuana-automaatteja. Uudessa-Seelannissa huume on kuitenkin laiton. Tästä huolimatta kannabiksen käyttö on maassa yleistä.