Äiti lähti juopottelemaan – jätti vauvan viideksi päiväksi pinnasänkyyn

Ohhoh! · Neea Jokinen

Britanniassa kauhisteltiin aiemmin tänä vuonna erään nuoren äidin toimia. Perheenäiti oli nimittäin jättänyt pikkulapsensa yksin kotiin peräti viideksi päiväksi. Nainen oli jättänyt lapselleen ruoaksi vettä, sipsejä ja jogurttia.

Nyt erästä 20-vuotiasta äitiä uhkaa vankilatuomio, koska tämä ei hoitanut pientä vauvaansa moneen päivään. Poliisit saivat ilmoituksen naisen naapureilta, jotka kertoivat, että naisen kodista on kuulunut jo pidemmän aikaa vauvan itkua. Poliisit menivät naisen asunnolle ja löysivät yli vuoden ikäisen vauvan nälissään pinnasängyssä.

Vauvan vaippoja ei oltu vaihdettu moneen päivään, eikä lapselle oltu annettu vettä tai ruokaa. Janoiselle vauvalle annettiin heti vettä, jonka vauva kulautti hetkessä sisuksiinsa. Poliisien mukaan vauva oli myös ahminut saamansa ruoan hetkessä. Naisen asunto oli siivottomassa kunnossa ja kodissa haisi voimakkaasti virtsalle.

Poliisit löysivät nuoren äidin tämän kaverin luota. Äiti myönsi poliisien kuulusteluissa, että hän jätti lapsensa yksin kotiin voidakseen juopotella kavereidensa kanssa vuorokauden ympäri. Hän kuitenkin väitti käyneensä silloin tällöin katsomassa vauvaa ja antamassa lapselle Cheerios-muroja ja leipää. Naista syytetään nyt lapseen kohdistuneesta törkeästä laiminlyönnistä, julmuudesta ja hylkäämisestä, The Sun -sivusto uutisoi.