Hollywood-tähti salasi vakavan sairautensa – ei kertonut edes äidille

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Amerikkalainen Hollywood-näyttelijä Diane Keaton muistetaan monista komediarooleistaan. Hän voitti Oscar -palkinnon Annie Hall -elokuvasta. Nainen on nähty viime vuosina Perheen jalokivi, Sekavia suhteita ja Morning Glory -elokuvissa.

Nyt näyttelijätär on tunnustanut kärsineensä menneisyydessään bulimiasta. Keaton ei uskonut ihmisten koskaan ymmärtävän hänen syömishäiriötään, joten hän piti sen salassa vuosia.

– Sairastuessani bulimiaan ajattelin, ettei kukaan tuntisi sympatiaa sen vuoksi. Välitin vain salaisuudestani, jonka halusin pitää itselläni. Se tuntui taakalta, en kertonut edes omalle äidilleni, kertoo Diane Keaton AARP-lehdelle.

66-vuotias tähti paljastaa haastattelussa, että voisi harkita kosmeettisia operaatioita tulevaisuudessa, vaikka onkin tähän mennessä vastustanut niitä. Nainen ei omien sanojensa mukaan pelkää vanhenemista. Hän onkin pitänyt jo vuosia harmaantunutta, luonnollista hiustyyliä, eikä ole edes värjännyt hiuksiaan.

Keatonin ura lähti käyntiin Francis Ford Coppolan kulttielokuvassa Kummisetä vuonna 1972. Hän on sen jälkeen näytellyt 42 elokuvassa. Tänä vuonna hänet nähdään elokuvissa Darling Companion ja The Big Wedding. Näyttelijätär ei ole koskaan ollut naimisissa, mutta hän on adoptoinut kaksi lasta.