Ilmaisia kauneusleikkauksia jaetaan köyhille

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kauneusleikkauksista on viime vuosina tullut yhä enemmän tavallisen ihmisen operaatioita. Leikkauksia tekevät tavalliset perheenäiditkin ja isoäidit itselleen halutessaan paikata iän tuomia muutoksia. Nyt brasilialaisten kauneusklinikoiden kerrotaan jakavan operaatioita ilmaiseksi köyhille.

Bralilialainen klinikat uskovat kauneusoperaatioiden kuuluvan kaikille. Ne nimittäin tarjoavat ilmaisia botox ja laser-käsittelyjä, kemiallisia kuorintoja ja selluliittia vähentäviä hoitoja. Society of Aesthetic Medicine -klinikan perustajan, lääkäri Nelson Rosasin mielestä poistamalla asiakkaiden ulkoisia vikoja kidurgit hoitavat myös heidän psyykettään.

– Pieni ryppy ei ole mikään iso asia, eihän? Silti, kun huollamme ryppyä, hoidamme itseasiassa jotain paljon tärkeämpää, nimittäin asiakkaan itsetuntoa, kertoo Nelson Rosas Daily Mail -sivustolle.

Rio de Janeirossa sijaitseva klinikka on jakanut ilmaisia toimenpiteita yli 14.000 asiakkaalle jo vuodesta 1997 lähtien. Ilmiö on levinnyt laajalle koko maassa, sillä Brasiliassa tiedetään olevan yli 220 klinikkaa, jotka hoitavat maan köyhälistöön kuuluvia ihmisiä.

Brasilia on maailman suurin kauneusleikkausten kuluttaja Yhdysvaltojen jälkeen. Leikkausten tulokset ovat helposti nähtävissä maan viihdemaailmassa ja kaduilla. Ilmaiset operaatiot auttavat myös sairaaloita, koska nuoret lääkärit voivat harjoitella kykyjään leikkausten avulla. Brasilian taloudellisesta kasvusta ja edistyneestä kauneuskidurgiasta huolimatta tuberkuloosi ja hyttysten pistoista johtuvat kuumetaudit ovat edelleen maassa ongelma.