Haastattelussa Reckless Love

Haastattelut · Jocka Träskbäck

Kotimainen rockyhtye Reckless Love on menestynyt upeasti Suomessa, ja parhaillaan yhtye tekee uraa myös muualla maailmassa. Menestyksekkäältä brittikiertueelta äskettäin kotiutunut yhtye esiintyi nyt Rukalla järjestetyssä Spring Break -tapahtumassa.

Ulkokeikalla tuhatpäinen katsojajoukko sai hieraista silmiään, kun koko yhtye oli kasvattanut kasvoilleen näyttävät viikset. Keikalla viiksiä saatiin vielä ihmetellä, mutta parin viikon ajan kasvatetut kasvokarvat saivat kuitenkin lähteä heti keikan jälkeen. Stara tapasi yhtyeen laulaja Ollin keikan jälkeen, jolloin viikset oli jo ehditty ajella pois.

– Mä oon miettinyt jo pitkän aikaa, että miltä ne viikset oikeasti näyttäis, ja pitihän sitä nyt vähän hullutella jätkien kanssa. Meillä oli tossa vapaa viikonloppu ja inspiraation vallassa olin kaksi viikkoa ajamatta kokonaan naamani. Tää oli vaan tällaista bändin sisällä pientä kivaa, Olli Harman kertoi Staralle.

”Nyt tuli järkeä näihin duuneihin”

Äskettäin bändin taustalle kiinnitettiin manageri Seppo Vesterinen, joka on aiemmin luotsannut kansainvälisiksi jättimenestyjiksi Hanoi Rocks, HIM ja The Rasmus -yhtyeet. Kiinnitys lupaa hyvää tulevaisuutta myös Reckless Lovelle.

– Vesterinen tuli meille manageroimaan. Täähän on tavallaan kylmää bisnestä, mutta samalla aivan mielettömän hienoa. Seppo on ollut mielettömän selektiivinen ja onhan se legenda. Sepon saavutukset ja CV puhuvat kyllä puolestaan. Ei siinä jää enää kysyttävää. Mutta ei Seppokaan pysty ihan mitä tahansa nostamaan maailmankartalle, Olli kertoi Staralle.

Paraskaan manageri ei itsessään kykene tekemään bändistä menestyjää, mutta nyt yhtyeen tekemiseen on tullut aivan uusi vaihde päälle.

– Kyllä se on enemmänkin meistä kiinni ja tää oli meille potku persiille, että nyt jäbät duunia kymmenen kertaa enemmän vielä kuin aikaisemmin. Se toi lisäbuustia muutenkin, että nyt tuli järkeä näihin duuneihin mitä tässä nyt tehdään. Ulkomailla kiertäminen sisältää niin monta muuttujaa, että bändinä kun yrität pitää huolen siitä, että show on mahdollisimman hyvä.

”Pallit tuppaa jäätymään”

Rukalla yhtye esiintyi siis hyytävällä ulkokeikalla. Etelä-Suomessa nautittiin samaan aikaan jo useista plus-asteista, mutta Rukalla mittari oli asteen verran miinuksen puolella. Se ei kuitenkaan rokkareita haitannut. Yhtye on nimittäin esiintynyt paljon kylmemmässäkin paikassa.

– Kyllä näitä on nähty ennenkin. Me ollaan soitettu Kuopiossa mäkihypyn maailmancupin osakilpailussa vuonna 2005 viidentoista asteen pakkasessa. Tää oli helppoo vielä, Olli kertoi Staralle.

Rukalla bändin jäsenet yllättivät riisumalla paidat innosta hihkuvan yleisön edessä, joten ainakaan bändin jäseniä keväinen talvikeli ei haitannut. Tekniikan kanssa tilanne on kuitenkin toinen, jos pakkasta on tarpeeksi.

– Pystyy sitä soittaa, mutta ei se kovin hyvin vireessä pysy. Sit on sellaista ongelmaa rumpalilla, että symbalit eli pellit tuppaa hajoamaan, kun ne on vähän jäässä eikä ne jousta yhtään. Mut ei me mitään pienistä. Lippu korkealla ja me vedetään täysillä niin kuin aina, Olli totesi.

Jocka Träskbäck

Ruka Spring Break