Tutkimus paljasti: Internet menee seksin ja viinan edelle

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Nettiriippuvuus on nykyään melko tavallinen asia, sillä ihmiset viettävät hyvin paljon aikaa verkossa. Addiktion tason voi testata miettimällä mistä kaikesta olisi valmis luopumaan asian takia. Nyt Yhdysvalloissa on tehty tutkimus, jonka mukaan monet ihmiset luopuisivat mieluusti elämän perusnautinnoista kuin internetistä.

Tutkimuksen otanta koostui 20.000 ihmisestä 20 eri maassa. Sen tulokset kertoivat, että ihmiset ovat valmiita luopumaan seksistä, suklaasta ja jopa säännöllisestä suihkussa käymisestä voidakseen olla verkossa.

Enemmän kuin viidesosa miehistä ja naisista voisi pidättäytyä seksistä, jos vaihtoehtona olisi internet-yhteyden menettäminen. 10 prosenttia luopuisi autostaan ja 7 prosenttia suihkussa käymisestä kuin jättäisi internetin vuodeksi. Monetkaan eivät piitanneet tutkimuksessa kahvista, sillä miltei seitsemäsosa vastaajista olisi jättänyt juoman väliin voidakseen surffailla internetissä.

Daily Mail -sivuston mukaan 83 prosenttia ihmisistä oli täysin valmis luopumaan roskaruoasta internetin vuoksi. Melkein puolet vastaajista jättäisi väliin kuntoilun ja 73 prosenttia lopettaisi alkoholin juomisen mieluummin kuin luopuisi netistä. 84 prosenttia vastanneista jättäisi navigaattorinsa kotiin, jos vaihtoehtona olisi internetin jättäminen.

Tutkimuksen mukaan sosiaalisten medioiden suosio on eräs syistä, jonka vuoksi ihmisten on vaikea poistua verkosta. Tällä hetkellä noin 1,9 miljardia ihmistä käyttää internettiä. Tutkimus arvioi, että vuoteen 2016 mennessä määrä kasvaa 3 miljardiin. Sen mukaan nettiaddikteilla on todettu olevan samankaltaisia vieroitusoireita kuin huumeriippuvaisilla ihmisillä, kun nämä vetäytyvät verkosta.