Iron Sky ensi-iltagaala tänään Tampereella

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuosia tuotannossa ollut tieteiskomedia Iron Sky saa tänään näyttävästi kotimaisen ensi-iltansa Tampereella. Elokuvasta järjestetään illalla massiivinen ensi-iltagaala, johon on saapunut runsaasti myös ulkomaisia vieraita.

– Oli alusta lähtien selvää, että halusimme järjestää Iron Sky:n ensi-illan nimenomaan Tampereella. Vaikka elokuva nyt lähteekin kansainväliseen levitykseen, sen juuret ovat täällä, ohjaaja Timo Vuorensola kertoo.

4. huhtikuuta ensi-iltansa saava elokuva kertoo Kuun pimeälle puolelle paenneista natseista ja niiden vähemmän hienovaraisesta paluusta Maahan seitsemisenkymmentä vuotta myöhemmin. Katsotuimmaksi kotimaiseksi elokuvaksi kivunneen Star Wreckin perustalle rakennettu Iron Sky sai alkunsa Tampereelta, josta se linkosi itsensä kansainväliseksi tuotannoksi. Projektista kasvoi kaikkien aikojen kallein kotimainen elokuva, joka on nyt myyty yli 80 maahan.

Elokuvan kannalta yksi merkittävimmistä asioista on ollut sen mittava erikoistehostetyö, joka on tehty kokonaan Tampereella. Tuotantoyhtiö Energiana aloittanut, sittemmin Troll VFX:ksi kehittynyt erikoistehostetalo on tehnyt liki 900 tehostekuvaa, joka vastaa määrältään samaa kuin suurimpien Hollywood -erikoistehostetuotantojen tehostemäärät.