Suosikkikoomikko huonossa kunnossa – sai jo kolmannen sydänkohtauksen

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Amerikkalainen koomikko Gallagher tunnetaan parhaiten esityksistään, joissa mies murskaa vesimeloneita osana lavaesiintymistä. Mies, oikealta nimeltään Leo Anthony Gallagher, oli 80-luvun suosituimpia koomikoita ja teki yhteensä 14 komediaohjelmaa Showtime-televisiokanavalle.

Viime vuonna mies päätyi otsikoihin, kun hän sai lievän sydänkohtauksen lavalla kesken esityksensä Minnesotassa. Gallagher sai viime viikolla toisen sydänkohtauksen Texasissa. Koomikon tilan uskottiin parantuneen ja hänet päästettiin jo sairaalasta kotiin. Nyt 65-vuotias mies on kuitenkin saanut jo kolmannen sydänkohtauksen. Hän oli voinut kotonaan huonosti ja saanut pojaltaan kyydin sairaalaan, jossa toinen kohtaus iski.

Koomikko lepää parhaillaan Sedonan sairaalassa. Perhe ja ystävät toivovat Gallagherin ottavan nyt rauhallisesti ja lepäävän. Koomikon edustajan mukaan mies ei kuitenkaan halua kuunnella ihmisten neuvoja ja aiheuttaakin paljon huolta läheisilleen. Hän on aiemmin puhunut jäävänsä eläkkeelle, mutta ei aio E-Online -sivuston mukaan tuolloinkaan jäädä lopullisesti pois viihdebisneksestä.

Gallagher listattiin vuonna 2004 sadan kaikkien aikojen parhaan koomikon joukkoon. Miehen ura alkoi komediaklubeilla, joihin mies suunnitteli omia esityksiään. Hänen kuuluisin sketsinsä on Sledge-O-Matic, jossa mies murskaa erilaisia esineitä kuten vesimeloneja. Viime vuosina mies on esittänyt joitain vitseja, jotka yleisö on tulkinnut rasistisiksi ja homofobisiksi. Gallagher on myös hakenut Kalifornian kuvernööriksi vuonna 2003 ja sai äänestyksessä yllättävät 5466 ääntä.