Äidin tragedia: ”Silikonirinnat tappoivat vauvan?”

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Silikonirinnat ovat nykyään usean naisen haave, jonka monet heistä myös toteuttavat. Viime vuonna tuli ilmi tapauksia, joissa PIP-yhtiön valmistamat rintaimplantit aiheuttivat käyttäjilleen terveydellisiä ongelmia. Implantit nimittäin hajosivat poikkeuksellisen usein kehon sisällä.

Nyt eräs brittiläinen nainen väittää, että PIP-rintaimplanttien myrkky aiheuttivat hänen syntymättömän lapsensa kuoleman. Suzanne Ellis -niminen nainen uskoo lapsen myrkyttyneen hänen oikeanpuoleisen rintaimplanttinsa hajoamisen vuoksi. Ellis hankki silikonit vuonna 2007, mutta sai jo kuuden kuukauden jälkeen vakavia allergisia oireita.

Hänen rintansa, korvansa ja kurkkunsa tulehtuivat. Nainen tuli raskaaksi, mikä pahensi hänen kroonista pääkipuaan sekä aiheutti voimakasta kutinaa ympäri kehoa. Lopulta kuudennella kuukaudella hänen vauvansa syntyi kuolleena.

– Halusin vastauksia, mutta kukaan ei pystynyt kertomaan minulle, miksi täydellinen lapseni oli kuollut. Lapselle tehtiin ruumiinavaus, jossa selvisi, että hän oli ollut terve, kertoo Suzanne Ellis The Sun -lehdelle.

Vuosi vauvan menettämisen jälkeen nainen huomasi rinnassaan kyhmyn. Lääkärit kertoivat sen olevan hajonnut rintaimplantti, joka oli PIP-yhtiön valmistama. Nainen uskoo nyt implanttien tappaneen hänen lapsensa. Hän odottaa parhaillaan implanttien poistoa. Lääkärit eivät ole vahvistaneet Ellisin väitettä ja lapsen virallinen kuolinsyy pysyy edelleen arvoituksena.