Japanissa sinkut eivät pääse helpolla

Lifestyle · Meri Pulkkinen

Sopivan kumppanin löytäminen on monen sinkun toivelistan kärjessä. Nyt Ask Men -sivusto kertoo kuitenkin maasta, jonka sinkuille puolison nappaaminen alkaa olemaan melkein ylitsepääsemättömän vaikeaa.

Japanin kerrotaan nimittäin olevan maa, jonka epätoivoisen sinkun kannattaa kiertää kaukaa. Maassa tehdyn, 7.000 miestä ja naista kattaneen, tutkimuksen mukaan Japanissa on tällä hetkellä ennätysmäärä serustelemattomia miehiä. Aviottomista miehistä nimittäin huikealla 61 prosentilla ei ole tyttöystävää.

Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään kultakaivos japanilaisille naisille, sillä myös kauniimman sukupuolen edustajat karttavat tutkimuksen mukaan seurustelua. 45 prosenttia kyselyyn vastanneista seurustelemattomista naisista nimittäin kertoi, ettei heillä ole mitään kiinnostusta etsiä itselleen kumppania.

Toisen samankaltaisen tutkimuksen mukaan maan nuorisoa ei myöskään seurustelu pahemmin kiinnosta. Vilkkaasta hormonitoiminnastaan tunnetut teini-ikäiset eivät ole nykyään yhtä kiinnostuneita toisistaan kuin ennen. 16 – 19 -vuotiaille nuorille tehdyn kyselyn mukaan ikäluokan pojista 63 prosenttia ei ole kiinnostunut seksuaalisesta kanssakäymisestä, ja tytöillä sama luku on myös huomiota herättävän korkealla 59 prosentissa. Japanissa on maailman alhaisimpiin lukeutuvat syntyvyysluvut.