Opettaja paljastui alastonmalliksi – vanhemmat tyrmistyivät

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Alasti poseeraaminen olisi varmasti monelle paha paikka, eivätkä kaikki siihen suostuisikaan. Nyt maailmalla uutisoidaan naisopettajasta, joka haastoi oikeuteen hänen alastoman kehonsa maalaukseen taltioineen taidemaalarin. 

Ennen opettajan uralle lähtemistään kiinalaisnainen oli työskennellyt alastonmallina. Neitokainen oli poseerannut alastomana Wang Hongzheng -nimiselle taiteilijalle, joka maksoi naiselle poseeraamisesta noin 240 euroa. Ongelmia viisi vuotta sitten Kiinassa tapahtuneesta maalaussessiosta on ilmennyt vasta nyt, sillä Hongzheng on mennyt laittamaan maalauksen näytteille.

Opettaja sai kauhukseen kuulla alastonta kehoaan esittelevän maalauksen olevan näytteillä ja myytävänä taidenäyttelyssä, kun hänen oppilaansa ja heidän vanhempansa juorusivat asiasta. Osa lasten vanhemmista on sitä mieltä, että nainen kolhi kaikkien opettajien julkikuvaa poseeraamalla alasti. 

Kimpaantunut nainen haastoi taidemaalarin oikeuteen, sillä tämä ei ollut kysynyt naisen lupaa taulun esilletuomiseen. Muun muassa opettajan maineen pilaamisen takia taiteilija onkin nyt oikeudessa määrätty maksamaan naiselle noin 36.000 euroa korvauksia. Mies on sittemmin valittanut tuomiostaan.