Itseään kasvoihin ampunut sai uudet kasvot

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Maailmalla on tehty tähän mennessä jo pari kokonaista kasvojensiirtoa, joten tekniikka on vielä erittäin uutta. Äskettäin otsikoissa oli simpanssin ruhjomaksi tullut nainen, jolle tehtiin kokonainen kasvonsiirto. Nyt eräs amerikkalaismies on päässyt samaan leikkaukseen – upein tuloksin.

The Sun -lehti kertoo Richard Lee Norris -nimisestä miehestä, jonka kasvot epämuodostuivat pahasti 15 vuotta sitten tapahtuneessa onnettomuudessa, jossa mies ampui itseään vahingossa kasvoihin. Nyt teknologian kehittymisen ansiosta mies on saanut itselleen täysin uudet kasvot. Katso kuvat tästä.

Vaativassa, 36 tuntia kestäneessä leikkauksessa miehelle rakennettiin kokonaan uusi nenä, hampaat ja leuka. Yhdysvaltalaismies oli leikkauksessa vasta viime viikolla, ja jo nyt hänen uusissa kasvoissaan kasvaa normaalisti partaa. Leikkauksen myötä mies sai myös hajuaistinsa takaisin. Richard ei kuitenkaan kokonaisesta kasvonsiirrostaan huolimatta muistuta ihosiirteen luovuttajaa.

Karmaisevan onnettomuutensa seurauksena Richard eli vuosia eristyksissä ulkonäkönsä takia. Kaupassa mies kävi vasta pimeän aikaan, silloinkin naamiota käyttäen. Onnettomuuden seurauksena miehen makuaisti säilyi, mutta hajuaisti ei. Nyt mies pystyykin haistamaan ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.