Ihmeiden aika ei ole ohi: Koira pelasti itsensä soittamalla hätänumeroon

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Eläinten älykkyydestä kuulee aika ajoin ihmeellisiä juttuja. Koiria pidetään esimerkiksi sangen älykkäinä lemmikeinä. Nyt on kuitenkin tapahtunut tilanne, joka todistaa, että karvatassuiset ystävämme saattavat olla fiksumpia kuin omistaja voisi ikinä ajatella.

Eräs brittiläinen George-koira nimittäin pelasti oman henkensä soittamalla itse hätänumeroon. kaksivuotias basset hound -rotuinen koira oli sotkeutunut puhelimen johtoon ja oli tukehtua. Eläin oli kuitenkin paniikissa onnistunut soittamaan hätänumeron 999 samalla kun yritti riistäytyä vapaaksi johdoista.

Hätäkeskus kuuli puhelimessa koiran kiihtyneen hengityksen ja lähetti poliisit paikalle. Virkavalta syöksyi talolle ja valmistautui murtamaan sen oven, kun koiran perhe palasi vierailulta ystäviensä luota. George-koira vapautettiin pinteestä viime hetkellä.

– Koira oli aivan paniikissa, eikä kyennyt vapauttamaan itseään. Revin johdon irti sen kaulasta. Uskomatonta, mutta koiran tassu oli vieläkin puhelimella hälytysvalmiudessa, kertoi koiran omistaja Paul Walker The Sun -sivustolle.