Koulupoikaa ei päästetty luokkaan – oli vääränlainen hiustyyli

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Otsikoihin nousee usein tapauksia, joissa oppilaita on rankaistu erikoisista tai syrjivistä syistä. Kerroimme esimerkiksi taannoin tapauksesta, jossa yhdysvaltalaistyttö erotettiin koulusta raskautensa takia.

Nyt esille on noussut tapaus, jossa brittiläistä 12-vuotiasta koulupoikaa ei päästetty koulun oppitunnille tämän oudon hiustyylin vuoksi. Hyvästä käytöksestään tunnettu Aidan Redgate -niminen poika ei päässyt Abbot Beynen ala-asteen tunneille, koska hänellä oli erikoinen leikkaus hiuksissaan.

Pojan hiuksiin oli ajeltu kuvioita, jotka eivät koulun henkilökunnan mukaan sopineet sen pukeutumislinjaan. Rangaistukseksi poikkeavasta ulkonäöstään poika suljettiin normaalin opetuksen ulkopuolelle.

Redgate saa käydä oppitunneilla vain luokkatovereistaan eristettynä, kunnes hiustyyli on jälleen siistitty koulun sääntöjen mukaiseksi. Pojan äidin Emma Redgraven mukaan koko perhe on järkyttynyt pojan kohtaamasta kohtelusta.

– Hän rakastaa oppitunteja. Aidan on järkyttynyt siitä, että hän ei pääse oppitunneille muiden kanssa. Eristämisellä on ollut iso vaikutus poikaani, kertoo Emma Redgrave Daily Mail -sivustolle.

Poikaa pidettiin täysin eristyksissä, eikä hän saanut käydä välitunneilla ulkona tai syödä ruokalassa muiden lasten kanssa. Vasta vanhempien vihainen puhelinsoitto koululle päästi Aidanin pois ”vankeudestaan”. Koulu pysyy edelleen kannassaan ja kertoo pojan joutuvan olemaan eristyksissä niin kauan kuin siistii päänsä.