Täh? Upporikas kylä jakaa asukkailleen ilmaiseksi kultaa ja hopeaa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Kulta on tunnetusti melko arvokas alkuaine, jonka markkinahinta on tällä hetkellä noin 48 euroa grammalta. Siksi maailmalla hämmästyttääkin uutinen, jonka mukaan eräs kiinalaiskylä jakaa asukkailleen kultaa – täysin ilmaiseksi.

China Daily -sivusto kertoo erikoisesta Changjiangin kylästä, jonka asukkaille jaetaan ilmaisen kullan lisäksi myös hopeaa. Jalometalleja jaettiin viimeisen kerran vuonna 2010, ja asukkaat jotka jäivät silloin arvokkaita metalleja vaille, saavat nyt oman osuutensa lahjoituksista. Onnekkaille kyläläisille jaetaan myös ilmaisia kassakaappeja, jotta arvokkaat metallit pysyvät turvassa.

Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään tyhjästä ilmestynyt metallierä, vaan asukkaille jaettavat jalometallit ovat peräisin kylän omistamasta Jiangsu Xinchangjiang Group -yhtiöstä. Yhtiö on yksi kiinan menestyneimmistä. Kylän asukkaat ovat aiemmin saaneet nauttia tästä menestyksestä muun muassa ilmaiseksi jaettujen huviloiden, osakkeiden ja rahasummien muodossa.