Peliyhtiön nolo virhe: Satoja nimettiin vahingossa lottomiljardööreiksi

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Lottoaminen on monelle perustuloiselle ihmiselle unelmien menolippu rikkaaseen elämäntyyliin. Voi siis olla hienoinen pettymys ensin saada tietää voittaneensa tähtitieteellisiä summia rahaa, ja kuulla sitten, että kyseessä on virheilmoitus. Nyt 300 tanskalaiselle ihmiselle on käynyt juuri näin.

Tanskalainen lottoyhtiö Danske Spil nimittäin lähetti 300 pelaajalleen sähköpostin, jossa heitä onniteltiin lottovoitostaan. Viestissä kerrottiin ihmisten voittaneen miljardeja kruunuja. Flemming Dahl -niminen mieskin oli puolentoista tunnin ajan 28 miljardin kruunun onnellinen omistaja. Voittosumma oli tähtitieteellinen ja täysin uskomaton, mutta siitä huolimatta jotkut ”voittajat” uskoivat siihen.

– Sydämeni hyppäsi hetken tyhjää ja aloin ajatella kaikkia asioita, joita voisin ostaa rahalla. Voisin viedä perheeni lomalle, ostaa uuden talon ja auton, kertoi Flemming Dahl Nordjyske-lehdelle.

Lottoajat eivät kuitenkaan olleet voittaneet rahasummia, joten yhtiö joutui informoimaan ihmisiä epämiellyttävästä erheestään. Danske Spil-lottoyhtiön edustajan mukaan osa lottoajista oli pettynyt saadessaan kuulla voittosummansa olleen virhe. Hänen mukaansa suurin osa heistä kuitenkin otti uutisen hyvin.