Facebook-käyttäjä toimi heti – viimeinen hetki siivota profiili

Viihdeuutiset · Stara.fi

Taannoin monet Facebookin suomalaiset käyttäjät suivaantuivat, kun heidän yksityisiä viestejään oli päätynyt yllättäen julkiselle seinälle kaikkien luettavaksi. Facebook kiisti virheen ja vieritti syyn käyttäjien niskoille, mutta selitykset eivät asiastaan varmoja käyttäjiä vakuuttaneet.

Facebookin julkisuuteen vuotamat käyttäjiensä yksityisviestit olivat todennäköisesti lipsahtaneet teknisen virheen vuoksi julkiseksi jo aiemmin, mutta ne huomattiin vasta Aikajana-toiminnon aiheuttaman kohun myötä. Sittemmin Facebook ilmoitti, että Aikajana tulee kaikille käyttäjille pakolliseksi.

Muutos tulee voimaan kuluvan viikon loppupuolella, joten nyt on oivallinen hetki käyttää hieman aikaa oman seinänsä tarkasteluun ja poistaa julkiselle puolelle mahdollisesti päätyneet yksityisviestit. Samalla profiilissa, ryhmien tykkäyksissä ja vaikkapa kaverilistalla kannattaa muutenkin suorittaa eräänlainen kevätsiivous.