Musiikkilegenda menehtyi 88-vuotiaana

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltalainen bluegrass-muusikko Earl Scruggs tunnetaan erityisesti bluegrass-musiikin legendana. Banjonsoiton mestarina tunnettu mies kehitti kantrimusiikkia modernimpaan suuntaan ja julkaisi yhteensä noin kolmekymmentä albumia.

CNN-uutisten mukaan Scruggs kuoli keskiviikkona nashvilleläisessä sairaalassa sydänvaivoihin. Luonnollisen kuoleman kokenut mies oli menehtyessään 88-vuotias. Viimeisinä vuosinaan muusikkolegenda keikkaili hyvin vähän. Scruggsin terveys alkoi heikkenemään jo 1990-luvulla, jolloin hän sai sydänkohtauksen.

– Sain huomata kuinka hänen suosionsa kasvoi ympäri maailmaa myös bluegrassin ja countryn ulkopuolella. Suosio oli paljon laajempaa, Gary Scruggs kertoi CNN-uutisille.

Eric Scruggsille myönnettiin Grammy-palkinto vuonna 1969 levytetystä kappaleesta Foggy Mountain Breakdown. Muusikko sai toisen Grammynsa vuonna 2002. Lisäksi hänet hyväksyttiin Hollywood Walk of Fameen vuonna 2003.