Koulu kielsi CP-vammaiselta kävelytuen – uskomaton syy

Ohhoh! Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Jonkinlaisesta liikuntavammasta kärsivälle ihmiselle liikkumista helpottavat apuvälineet ovat elintärkeitä. Siksi Yhdysvalloissa kauhistuttaakin tapaus, jossa CP-vammasta kärsivää pikkutyttöä on kielletty käyttämästä kävelytukeaan koulussa.

Viisivuotiaan Lakay Robertsin koulu on kieltänyt tätä käyttämässä kävelytukeaan, sillä sen sanotaan olevan turvallisuusriski, Daily Mail -lehti kertoo. Tyttö ei pysty CP-vammansa takia kävelemään ilman kävelytukeaan. Uskomattomalta kuullostava päätös annettiin sen jälkeen, kun Lakay oli kaatunut koulun parkkipaikalla kävelytuen taituttua itsestään yllättäen kasaan. Koulun mukaan kävelytuki on turvallisuusriski muille oppilaille.

Lakayn pöyristynyt äiti on asettunut raivoisaan vastarintaan koulua vastaan tuomalla tapauksen julkisuuteen. Äiti muun muassa julkaisi Youtube-palvelussa salaa nauhoitetun keskustelun, jossa koulun erityisopetusta valvova Gary Lemley kieltää jyrkästi tuen käyttämisen koulun alueella. Pikkutytön äiti vaatiikin Lemleyn välitöntä eroamista virastaan.