Rocktähti ylistää huumeita: ”Voivat lisätä luovuutta”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Brittiläinen rocktähti Paul Weller tunnetaan The Jam ja The Style Council -yhtyeiden kitaristina. Miestä on kutsuttu myös nimellä The Modfather, koska hän kehitti 1970-luvulla brittiläisiä musiikkipiirejä modernimpaan suuntaan. Viime vuosina Weller on keskittynyt lähinnä soolouraansa.

Nyt rokkari on hämmentänyt yleisöään antamalla erittäin huumemyönteisen lausunnon. Wellerin mielestä huumeet toimivat hyvänä apuna artistin luovassa työssä. Mies perustelee väitettään sillä, että monet maailmaa muuttaneet musiikkikappaleet on kirjoitettu huumausaineiden vaikutuksen alaisena.

– Jotkut ihmiset ovat onnellisia ollessaan vain sekaisin, mutta sitten on olemassa ihmisiä, kuten Ray Charles ja Billie Holiday. He käyttivät aineita ja tekivät töitä siitä huolimatta. Huumeet voivat olla siis myös luovuutta lisääviä aineita, olen nähnyt tämän monta kertaa, kertoo Paul Weller Female First -sivustolle.

Mies myöntää kokeilleensa huumeita itsekin nuoruudessaan, mutta jätti aineet saatuaan huonoja kokemuksia. Hän kertoo kuitenkin nähneensä miten huumeet voivat tuottaa ihmiselle luovuuden tiloja.

Paul Weller on tehnyt mittavan musiikillisen uran ja julkaissut yhteensä 23 albumia. Hänen uusin levynsä Sonic Kicks julkaistiin maaliskuussa ja se nousi välittömästi brittilistan kärkeen. Miehen musiikissa on vaikutteita muun muassa The Beatles, Dr Feelgood, The Who ja The Kinks -yhtyeiden musiikista.