Barbie menetti hiuksensa Facebookissa

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Ikoninen Barbie-nukke tunnetaan kauniista vartalostaan ja vaaleista hiuksistaan. Nyt blondi ”ihannenainen” on kokenut suuren muutoksen, kun nuken valmistaja lelujätti Mattel on luonut täysin uudenlaisen Barbie-nuken.

Facebook-yhteisöpalvelussa järjestetyn kampanjan seurauksena lelujätti loi ensimmäisen kaljun Barbie-nuken. Kampanja sai alkunsa, kun neljävuotias syöpään sairastunut tyttö menetti hiuksensa syöpähoitojen seurauksena. Facebook-sivustolle perustettiin Genesis Reyes -nimisen tytön inspiroimana ryhmä, joka kampanjoi kaljun Barbie-nuken valmistamisen puolesta.Kuva: Facebook

Ryhmä sai kolmen kuukauden sisällä yli 150.000 kannattajaa, mikä kiinnitti lopulta Mattelin huomion. Lelujätti heltyi ryhmän pyyntöön ja valmisti nuken hiuksensa menettäneiden sairaiden lasten iloksi. Kaljuun Barbie-leluun kuuluu hattuja, huiveja ja muita perinteisiä leikkiin sopivia asusteita. Nukelle voidaan laittaa myös peruukkeja päähän.

Mattel ei aio myydä kaljuja Barbie-nukkeja kaupoissa, mutta se on tehnyt päätöksen lahjoittaa niitä suoraan sairaille lapsille, jotka hyötyvät nukeista eniten. Daily Mail -lehden mukaan Mattel ei ole ensimmäinen lelufirma, joka valmistaa nukkeja sairaille lapsille. Tänä vuonna MGA-lelufirma julisti myös suunnittelevansa malliston kaljuja Bratz ja Moxie Girlz -nukkeja. Nuket aiotaan julkaista kesäkuussa.