Kännykän datasiirron hintaan raju romahdus Euroopassa

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset matkailijat ovat jo pitkään tuskailleet ulkomaiden tähtitieteelisen kalliiden datasiirtomaksujen hintoja. Sähköpostin tarkistus voi 3G-yhteydellä helposti maksaa jopa parikymmentä euroa kerralta. Nyt kestämättömään tilanteeseen on tulossa helpotusta.

Tietokone.fi raportoi tänään Euroopan parlamentin lehdistötiedotteesta, jossa datamaksujen luvataan laskevan rajusti jo tulevana kesänä. Nykyisellään yhden megan siirtäminen voi maksaa ulkomailla jopa 14,95 euroa, mutta jatkossa Euroopassa vain murto-osan siitä. Muuta maailmaa muutos ei koske.

Nyt vireillä olevan muutoksen myötä operaattorien laskuttama hinta on saamassa heinäkuun alusta lukien 0,70 euron ylärajan. Siitä hinta laskee vuosittain siten, että heinäkuussa 2014 yhden megan siirtäminen saisi maksaa enää korkeintaan 0,20 euroa. Vasta silloin matkapuhelimen 3G-yhteyden käyttäminen Euroopassa on päässyt järkevään hinnoitteluun.