Elton John avautui synkistä kokemuksistaan

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maailman tunnetuimpiin julkihomoihin lukeutuva poptähti Elton John yllätti pari vuotta sitten uskonnolliset piirit varsin kärkevällä lausunnollaan. Artisti kertoi tuolloin Parade-lehden haastattelussa, että hänen mielestään Jeesuksen täytyi olla homoseksuaali.

Viime vuosina artisti on muistellut julkisuudessa myös päihdeongelmiaan. Supertähti on urallaan taistellut sekä alkoholismia että huumeongelmaa vastaan. Nyt poplegenda on avautunut lisää menneisyydestään ja kertonut häneen kohdistuneesta kiusaamisesta. Miehen mukaan jotkut hänen uransa avainhenkilöt syrjivät häntä, kun mies olisi eniten tarvinnut tukea. John ei kerro, keistä on kyse, mutta hän sanoo, että kiusaajat olivat hänelle tärkeitä ihmisiä niin uran kuin yksityiselämänkin kannalta.

– Kyse oli kontrollista ja siitä, että he saivat otteen minusta. Vaikka olin kuuluisa ja menestynyt, olin kuitenkin ujo ja pelokas ja siten hyvä kohde kiusaamiselle. Eräs henkilö oli väkivaltainen ja kaksi muuta harjoittivat henkistä väkivaltaa. He olivat tärkeitä ihmisiä elämässäni, kertoi Elton John E! News -ohjelmassa.

Mies on liittynyt Lady Gagan kanssa kiusaamisen vastaisen kampanjan puhemieheksi. Hänen mukaansa ainoa tapa selvitä kiusaamisesta on vain yksinkertaisesti tuoda tapahtumat julki. John paljasti, että hän ei aikoinaan kertonut kohtelustaan kenellekään vaan kärsi yksinään kaiken. Hänen mukaansa uhrien on myös tärkeä kohentaa itseluottamustaan, sillä huono itseluottamus on kiusatuksi tulemisen ydinsyy.

Elton Johnin ura alkoi 1960-luvun lopulla, kun mies julkaisi debyyttialbuminsa Goodbye Yellow Brick Road. Hänen tunnetuimpia hittejään ovat Candle in the Wind, Can You Feel the Love Tonight ja Sacrifice. Miehen albumeita on myyty jo yli 250 miljonaa kappaletta. Hän on elänyt homoliitossa miehensä David Furnishin kanssa 20 vuoden ajan. Pari avioitui vuonna 2005. He saivat vuonna 2010 esikoispoikansa, joka saapui maailmaan sijaiskohdun kautta.