Iron Sky -ohjaaja paljasti kuinka 7,5 miljoonalla tehtiin 100 miljoonan elokuva

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen Hollywood-luokan elokuva Iron Sky saa ensi-iltansa 4. huhtikuuta. Stara tapasi elokuvan tekijät tällä viikolla leffan ensi-iltajuhlissa Tampereella. Mukana juhlimassa oli luonnollisesti myös elokuvan ohjaaja Timo Vuorensola.

Juhlissa koko tiiminsä lavalle kutsunut Vuorensola oli tilanteesta niin liikuttunut, että hän vuodatti lavalla jopa kyyneleitä.

– Kuten huomasit, mä olin hyvin hyvin sekavissa fiiliksissä tuolla, enkä mä oikein tiennyt, miten… Tää on vaikea ihmisten ymmärtää, että tää elokuva on nyt tässä ja että se oli vaan jotenkin tosi… Mä olen edelleen sanaton, Timo Vuorensola kertoi Staralle.

Elokuvan budjetti oli kansainvälisesti vähäinen 7,5 miljoonaa euroa, mutta lopputulos muistuttaa kuitenkin huikeine digitaaliefekteineen sadan miljoonan dollarin budjetilla tehtyjä massiivisia Hollywood-elokuvia. Moni on ihmetellyt miten moinen on mahdollista.

– Meidän budjetti oli 7,5 miljoonaa ja voi sanoa, että sen kaiken avain oli se, että ihmiset antoivat kaikkensa ja uskoivat tähän elokuvaan. Mikään ei ole kalliimpaa ja arvokkaampaa kuin antaumus jotain kohtaan. Jos sulla ei ole sitä intoa, niin se maksaa paljon, Timo Vuorensola kertoi.

– Me saatiin pumpattua ihmiset sellaiseen fiilikseen, että tää on jotain tosi erilaista. Nyt kun saa lunastaa sen fiiliksen, niin mulla on sellainen olo, että mä oon tosi onnellinen juuri siitä lunastusmahdollisuudesta.

Kommentoi Facebookissa

Uusimmat