Opettajien ja oppilaisen seksisuhteet laillistettiin

Ohhoh! · Meri Pulkkinen

Lähiaikoina otsikoissa on ollut ympäri maailmaa lukuisia tapauksia, joissa opettaja on harrastanut seksiä oppilaansa kanssa. Nyt Arkansasin osavaltio on kumonnut kiellon, jonka mukaan opettajat eivät saa harrastaa seksiä oppilaidensa kanssa.

Kielto kuitenkin kumottiin ainoastaan 18 vuotta täyttäneiden oppilaiden osalta, Daily Mail -lehti kertoo. Yhdysvaltalaisessa osavaltiossa oli aikaisemmin voimassa kielto, jonka mukaan alle 21-vuotiaan oppilaan ja opettajan välinen seksisuhde oli laiton.

Kiellon kumoaminen liittyy arkansanilaisopettaja David Paschalin tapaukseen. Mies tuomittiin 30 vuodeksi vankilaan oikeudenkäynnissä todistajana olleen lahjomisesta – ja viisikuukautisesta seksisuhteestaan 18-vuotiaan oppilaan kanssa.

Nyt tuomarit kuitenkin totesivat Paschalilla olleen ”perustavanlaatuinen oikeus yksityiseen, yhteisymmärrykseen perustuvaan, ei-kaupalliseen seksisuhteeseen aikuisen kanssa”. Vaikka kielto kumottiinkin, vankilassa olevan David Paschalin kohtalo on kuitenkin edelleen auki. Mies on istunut tuomiotaan jo vuodesta 2010 asti.