Puuma hyökkäsi metsässä – patikoijalla uskomaton selitys

Ohhoh! Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Joskus otsikoihin nousee niin erikoisia tapauksia, että niitä voi olla jopa vaikea uskoa todeksi. Nyt sellaisia on taas tullut yksi lisää, sillä eräs patikoija väittää selviytyneensä puuman hyökkäyksestä karhun tultua auttamaan häntä.

Daily Mail -lehti kertoo, kuinka 69-vuotias Robert Biggs oli patikoimassa Kaliforniassa maanantaina, kun hän jäi katselemaan emokarhua ja tämän poikasta. Suloinen luontohetki kuitenkin meni äkillisesti pilalle, sillä paikalle sattunut puuma hyökkäsi patikoijan päälle takaapäin. Puuma hyökkäsi miehen päätä kohti, mutta tarrautuikin kiinni tämän selässä olleeseen reppuun.

Onnekas mies kuitenkin selvisi hyökkäyksestä erikoisen tahon ansiosta. Biggs nimittäin vannoo, että suojelevainen karhuemo hyökkäsi puuman kimppuun, saaden kissapedon lähtemään livohkaan. Patikoija sai eriskummallisesta yhteenotosta kehoonsa puremajälkijä, naarmuja ja mustelmia.

Miehen selitys karhun väliintulolle on melkein yhtä erikoinen kuin koko tapahtumaketju muutenkin. Patikoijan mukaan hän oli nimittäin aikaisemmin tavannut metsässä saman karhun – ja he olivat ystävystyneet. Hänen mukaansa karhu oli tämän ensimmäisen kohtaamisen aikana noussut takajaloilleen, ja antanut miehen asettaa kätensä tämän tassuja vasten. Karhun ja miehen välistä ystävyyssuhdetta todennäköisempää kuitenkin on, että karhu tappeli puuman kanssa suojellakseen jälkeläistään.