Eronnut, tiesitkö tämän? Vältä näitä viittä asiaa

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Rakkaus on asia, jonka soisi kestävän ikuisesti. Joskus käy kuitenkin niin, että sokerisinkin parisuhde päättyy eroon. Cosmopolitan-lehti tarjoaa nyt täsmävinkit, kuinka selvitä kunnialla vaikeasta eron jälkeisestä ajasta.

Eron jälkeen on normaalia käydä tapahtunutta läpi ja ajatella kyseistä ihmistä koko ajan. Vaikka ajaisit itsesi lähes hulluuteen muistelemalla kultasi niskakiharoita, älä kuitenkaan soita hänelle joka välissä kertoaksesi ajatuksistasi. Jos joudut kiusaukseen, välttele ensimmäisten viikkojen ajan puhelinta.

Kun suhde on ohi, se voi sattua lujaa. Joitakin meistä helpottaa asiasta puhuminen. On silti eri asia keskustella erosta läheisimpien ystävien kanssa, kuin täyttää oma Facebook-blogi tunteellisilla viesteillä, jossa julistat kaipaavasi Häntä. Jos haluat tuulettaa tunteitasi, hanki kovakantinen päiväkirja ja vyörytä tuskasi paperille.

On suorastaan klisee, että eron sattuessa varsinkin naispuoliset ihmiset ottavat uuden hiuskampauksen. Mieti kuitenkin tempaustasi, sillä voit päätyä kampaamosta ulos tullessasi näyttämään turhankin kynityltä. Jos rakastat pitkiä suortuviasi, älä luovu niistä hetkellisen mielenhäiriön vuoksi.

Monet pariskunnat sopivat eron hetkellä olevansa ”vain kavereita”. Mietitäänpä hetki. Kuinka todennäköistä on, että intohimoisia öitä, yhteisiä lomia ja romanttisia hetkiä jakaneet ihmiset yhtäkkiä kiinnostuisivat toisistaan platonisella tasolla? Aivan. Jos pystyt kuulemaan tiedon Hänen uudesta rakkaastaan ilman, että asia nostattaa verenpainettasi, tervetuloa kaverikerhoon.

Helpointa olisi varmasti heittää sydänsuru suoraan romukoppaan ja siirtyä seuraavaan romanssiin. Varsinkin lohdutusseksin väitetään pelastavan kolhiintuneen itsetunnon rippeet. Syvien tunteiden siirtäminen yhtäkkiä uuteen ihmiseen ei ole kuitenkaan välttämättä helppoa. Käsittele siis ero kunnolla läpi, ennen kuin siirryt uuteen parisuhteeseen.