Identiteettivaras teki jättitilin – eli toisen nimellä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maailmalla törmää silloin tällöin törkeisiin varkausuutisiin. Äskettäin brittiläinen mummo teki suhteellisen ikävän tempun työnantajalleen huijaamalla tältä lähes kolme miljoonaa puntaa. Nyt eräs brittiläinen nainen on huijannut Yhdysvalloissa valtiolta yli 30.000 puntaa teeskentelemällä henkilöllisyytensä.

Nina Raymont -niminen nainen kehitti itselleen kaksoiselämän, kun hän matkusti Amerikkaan vuonna 2009. Raymont hankki itselleen passin ja kansallisen vakuutusnumeron Sandra Forshaw -nimellä. Huijari käytti salanimenään 30 vuotta sitten tapaamansa naisen nimeä ja päätyi viemään tälle kuuluvia valtion tukia 30.000 punnan arvosta.

Nainen jäi kiinni varkaudesta, kun viranomaiset huomasivat, että hän nosti tukia kahdella eri nimellä. Kun poliisi tutki naisen kodin, sieltä löytyi Forshaw’n nimissä pankkikirjoja ja jopa kalifornialainen ajokortti. Raymontilla oli hallussaan myös Forshaw’n isän testamentti.

Raymontin joutuessa ensi kertaa oikeuteen hänellä oli vielä otsaa vannoa valansa Forshaw’n nimellä. Nainen kuitenkin tunnusti lopulta syyllistyneensä huijaukseen, väärien passien hallussapitoon ja väärään valaan. Nainen vältti vankilatuomion huolimatta 30 vuotta jatkuneesta petoksesta. Raymont tuomittiin ehdonalaiseen vankeuteen ja 250 tunnin yhteiskuntapalveluun.

Uusimmat