Järkyttävä video julki: Hevoset näännytettiin hengiltä

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Tämä artikkeli ei liity viihteeseen, eikä sitä ole julkaistu viihdeuutisena. Toimitus katsoo, että asia tulee siitä huolimatta tuoda julkisuuteen. Artikkelia ja sen videota ei suositella herkimmille.

Eläinrääkkäystapauksia sattuu maailmalla valitettavan usein, ja joskus näistä tilanteista on saatu myös kuvattua videolle todistusaineistoa. Nyt eläinten oikeuksia puolustava Animal Angels -järjestö on tutkimuksillaan saanut videolle materiaalia, joka voi järkyttää herkimpiä katsojia.

Videolla nähdään neljä kuolemaisillaan olevaa hevosta, jotka löydettiin karmivassa kunnossa Dennis Chavezin omistamasta karjahuutokaupasta Yhdysvalloissa. Uudessa Meksikossa sijaitsevan huutokaupan hevoset on lähes näännytetty hengiltä. Eläimet makaavat omassa ulosteessaan aitauksessa ja ne eivät jaksa enää edes nousta seisomaan.

Hevoset pystyvät hädin tuskin nostamaan omaa päätään ylös. Yhdellä eläimistä on iso avohaava lantiossaan ja sen karva on värjäytynyt vereen. Video näyttää, miten eläimen jalat eivät enää kanna ja se tyytyy makaamaan maassa henkitoreissaan. Toinen aitauksen hevosista roikottaa kieltään ulkona yrittäen epätoivoisesti nousta jaloilleen.

Animal Angels -järjestö teki tutkimuksen paikasta useiden saamiensa valitusten jälkeen. Videolla nähdään, miten aktivistit puhuttelevat huutokaupan työnjohtajaa, joka ei ole innostunut auttamaan kärsiviä eläimiä. Mies on eniten kiinnostunut siitä, miten eläinten lopettaminen vaikuttaisi käynnissä olevaan kaupantekoon. Lopulta eräs paikan työntekijöistä tarjoutuu lopettamaan hevoset.

Uusimmat