Koulupinnarille raju rangaistus – hakattiin ja kahlittiin puuhun

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Monien vanhempien mielestä nykyiset lapset ja teinit ovat holtittomampia kuin aiemmin ja parhaillaan Suomessakin pohditaan miten kouluissa valta saataisiin takaisin opettajille. Joskus vanhempien rangaistukset perustuvat nöyryyttämiseen. Äskettäin eräs amerikkalainen perhe rankaisi teinitytärtä varastamisesta pakottamalla tämän seisomaan tien vieressä varas-kyltin kanssa.

Nyt kambodzalainen perheenisä on antanut teinipojalleen näyttävän opetuksen, kun tämä pinnasi koulusta. 13-vuotias Sok Khorn -poika kiinnitettin kettingillä kaulastaan puupylvääseen. Teinipojan isä kahlitsi hänet kiinni, kun tämä oli jäänyt kotiin pelaamaan videopeleja sen sijaan, että olisi lähtenyt muiden lasten tavoin kouluun.

Poika vapautui pylväästä vasta, kun perheen naapurit hälyttivät poliisin ja lukkosepän paikalle. Teinipojan ihosta löytyi vapautumishetkellä myös pahoinpitelyn merkkejä. Nyt miestä odottavat syytteet lapsen pahoinpitelemisestä.

NY Daily News -sivuston tietojen mukaan 40-vuotias isä pakeni kotoaan ennen kuin poliisit tulivat paikalle. Sok Thoeun -nimisen isän tiedetään aiemminkin pahoinpidelleen lapsiaan. Teinipojan tapausta pidetään paikallisten keskuudessa kuitenkin äärimmäisen julmana ja epäinhimillisenä. Poliisia paennutta miestä voi odottaa teoistaan jopa 20 vuoden vankilatuomio.